Budinca din fulgi de cereale

Alimentatie

Ingrediente:

500ml apa
500g fulgi de cereale (orz, ovaz, secara, hrisca)
2-3 linguri faina de seminte (in, floarea soarelui, susan, canepa)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita curcuma

Fructe – un mar, o para, un kiwi, o banana, o mandarina, un fruct kaki, doua felii de dovleac
Seminte – floarea soarelui, migdale, nuci, fistic – pentru asezonare.
Fructe uscate – stafide, prune, caise – pentru asezonare.
Miere, sirop de artar sau dulceata.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, la foc mic. Cand ajunge la temperatura de aproximativ 70 grade (apa incepe sa faca mici bule), se adauga pe rand curcuma, scortioara, faina de seminte si fulgii de cereale, amestecand continuu.
Se lasa la fiert circa 5 minute, se opreste focul si se adauga marul si dovleacul date prin razatoare, amestecand pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tavita, se presara semintele, se lasa la racit si se pune la frigider.
Separat, fructele (crude si uscate) se tin la abur 5-8 minute, apoi se lasa la racit.

La servire se portioneaza, se aseaza pe o farfurie termo rezistenta impreuna cu fructele si se pun la abur 3-5 minute. Se poate servi, adaugand dupa preferinta miere, sirop de artar sau dulceata.

Acest preparat este recomandat a fi servit la micul dejun, dupa hidratare, fiind bogat in nutrienti ce ofera senzatie de satietate pe o perioada indelungata, fara a crea dezechilibru glicemic, oferindu-i  organismului energia de care are nevoie.
Servirea preparatului reincalzit la aburi face ca acesta sa fie mai bine tolerat de tubul digestiv si sa se evite aciditatea gastrica ce poate aparea la unele persoane.

Acest preparat face parte din alimentatia Slow Nutrition Absorption.

2

Lasă un răspuns