Cartoful violet | Un nou miracol in alimentatie

0

Cartoful violet este o leguma originara din America de Sud (Bolivia, Peru, Chile), bogata in vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre si carbohidrati, insa spre deosebire de celelalte soiuri este mult mai bogat in antioxidanti.
Culoarea violet se datoreaza cantitatii mari de antocianine, antioxidanti puternici, ce s-a demonstrat ca protejaza organismul de diferite forme de cancer. Alte beneficii pe care ni le aduce consumul acestui tip de cartof sunt urmatoarele:

– Scaderea tensiunii arteriale;
– Intarirea sistemului imunitar;
– Prevenirea bolilor cardiovasculare;
– Impiedicarea procesului de imbatranire;
– Stimularea arderii grasimilor, fiind recomandat cu succes si pentru scaderea in greutate;

Este de asemenea potrivit pentru persoanele cu o viata activa.
Ca sa-si mentina cat mai multe dintre proprietati, cartoful mov este indicat sa fie preparat la abur sau fiert in coaja.
Pentru a va impulsiona sa faceti primul pas in a introduce aceasta leguma in alimentatia dvs, m-am gandit la o reteta usor de preparat, ce va aduce un raport mare de nutrienti usor asimilabili.
De data aceasta, va voi prezenta doar compozitia, dar la cererea dvs voi publica si reteta.

Mancare cu cartofi violeti pregatita la abur.

Compozitie:
– Cartofi albi;
– Cartofi dulci;
– Cartofi violeti;
– Ceapa alba;
– Ceapa rosie;
– Morcovi;
– Ardei capia;
– Rosii;
– Gogosari murati;
– Condimente;

La servire, se adauga:
– Ulei de masline;
– Sos de soia;
– Sos de rosii.

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply