Cumpatarea. Cuvantul cheie al sarbatorilor.

0

Doua lucruri de care trebuie sa tinem cont in aceste zile de sarbatoare:

– Pastrarea bucuriei de a manca preparatele traditionale specifice acestei perioade, dar cu moderatie;
– Pastrarea obiceiului de a face miscare, dar nu una agresiva, deoarece in aceasta perioada alimentatia solicita destul de mult ficatul. De aceea, mersul pe jos este cea mai buna alegere.

In acest fel, vom evita repercursiunile ce apar in urma exceselor alimentare (cresterea in greutate, indigestia, colica biliara etc) si fizice (oboseala hepatica cu lipsa de vitalitate etc).
Pastratea starii de bine pentru a ne putea bucura de atmosfera sarbatorilor si de petrecerea timpului alaturi de cei dragi, se poate rezuma intr-un singur cuvant: Cumpatare.

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply