Microleziunile musculare | Slow Gym

0

Microleziunile musculare produse in timpul antrenamentului neuromuscular sunt date de miscarea negative ale fiecarui exercitiu.

Miscarile pe care un om le executa zi de zi sunt cele in care muschii se scurteaza, denumite si miscari pozitive (cele in care nu se produc microleziunile).
Punand accent pe partea de elongatie a muschilor, in unghiuri si tensiuni diferite, se antreneaza, in acest fel, fibre neexploatate fizic, producandu-se astfel microleziunile ce determina declansarea sistemului de reparare si autoregenerare, generand si activarea sistemuui imunitar.
Radicalii liberi de oxigen produsi in urma microleziunilor musculare, reprezinta declansarea acestui proces, ce nu trebuie contracarat prin administrarea de antioxidanti.
Din punct de vedere tehnic, practicantul depune efort pentru a stabiliza miscarea negativa, in timp ce greutatea actioneaza asupra intinderii musculaturii. Efectul acestui sistem de antrenament este dat si de ritmul lent ce permite activarea zonelor musculare nelucrate pana atunci.
Daca prin antrenamentul neuromuscular producem microleziuni, creierul va primi impulsuri de autoregenerare, ce contribuie la declansarea autofagiei.
Ca lamurire, nu trebuie confundat acest tip de miscare cu stretching-ul, deoarece in stretching nu exista tensiunea produsa de greutate.
Acest principiu sta la baza conceptului de miscare Slow Gym.

In materialul video, va voi arata, in detaliu, cateva miscari ce va vor ajuta sa intelegeti modul in care se produc microleziunile musculare.

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply