Miscarile instinctive si autoapararea

0

De la inceput, as dori sa intelegeti, ca elementele de autoaparare pe care vi le propun, nu sunt miscari conventionale din artele martiale. Anii de practica, m-au ajutat sa descopar miscarile naturale, ce vin din instinct si care ne sunt la indemana atunci cand suntem pusi in situatia de a ne apara.

Primul impuls, in cazul in care suntem agresati, este de a intinde mainile pentru a crea o bariera intre noi si agresor. De aceea, am ales ca prim exercitiu garda de autoaparare.

In cazul unui atac asupra noastra, niciodata nu putem stii zona in care suntem atacati. A doua miscare de autoaparare este protejarea intregului corp cu ajutorul piciorului si a bratelor.

Pentru a intelege importanta blocajului explicat anterior, miscarea a treia contine si un element de contraatac cu cotul, ce are drept scop indepartarea agresorului.

In finalul modulului, am facut o demonstratie, pentru a putea observa cum putem aplica miscarile instinctive folosindu-ne de un obiect.

A te apara, nu inseamna a pune viata agresorului in pericol.

 

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply