Pachetelul pentru scoala

0

Haine noi, rechizite, ghiozdan, flori pentru D-na invatatoare sunt multe provocari la inceputul anului scolar, insa nu uitati de pachetelul pentru scoala.

M-am gandit sa va propun o idee de pachetel pentru scoala, pentru mai multa inspiratie.

Tarta cu legume – aproximativ 150g / portie

– Faina de cereale (grau, secara, hrisca), fulgi de cereale (ovaz, orez), faina de seminte (floarea soarelui, in, susan, dovleac, canepa);
– Legume: morcov, ardei capia, dovlecel, ceapa, ciuperci, brocoli, cartof dulce sau dupa preferintele copilului.

Am ales acest aliment datorita complexitatii nutrientilor continuti si a capacitatii de descarcare lenta a alimentului, datorata metodei cald-rece-cald, ce asigura energie organismului pe o perioada mai lunga de timp, tinand cont ca programul scolar zilnic dureaza intre 4 si 7 ore.

Mix de fructe proaspete cu seminte – 100g / portie

– La alegere, cel putin trei fructe. De exemplu, cuburi de ananas, felii de piersica si cateva boabe de strugure;
– Seminte: 4 samburi de migdale, 2-3 mieji de nuca.

Este considerata o gustare ce asigura sursa de vitamine si de acizi grasi necesari unei zile, ce contribuie la sustinerea activitatii cerebrale a copilului (atentie, concentrare, memorare etc).

Apa plata – 500ml

Apa plata nu trebuie sa lipseasca din pachetelul copilului, oferindu-i astfel varianta sanatoasa, inaintea altor alegeri.

Sursa de nutrienti necesara copilului in perioada dezvoltarii este foarte importanta si trebuie sa-i asigure o buna functionare fizica si psihica. Evident, nu va limitati la idea de mai sus si incercati sa variati meniul zilnic al copilului, adaugand si alte alimente, evitand pe cat posibil carnea procesata, zaharul si grasimile monosaturate.

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply