Salata de fructe cu dovleac

0

De cateva zile, Halloween-ul pare sa fie in centrul atentiei media si nu numai, asa ca voi face un lucru care imi convine de minune, adica voi extrage din aceasta sarbatoare simbolul principal, dovleacul.
Dovleacul este un fruct bogat in betacaroten si luteina, fibre, vitamine si minerale, fitonutrienti si are proprietati antiinfamatoare, anticancerigen, antidiabetic si nu in ultimul rand este hipocaloric (are putine calorii).

Pentru astazi, am creat o salata de fructe, preparata la abur, in care ingredientul principal este dovleacul.

Compozitie:

– Dovleac de placinta (recomandat cel cu coaja portocalie);
– Fructe proaspete (prune, piersici, mar, strugure, para, gutuie);
– Fructe uscate (stafide, merisor, afine);
– Seminte (samburi de migdale, muguri de pin, floarea soarelui, nuca)
– Miere sau sirop de artar;
– Fulgi de ciocolata neagra.

 

Mod de preparare:

– Se taie in cubulete dovleacul, piersica, marul, para si gutuia. Prunele se taie in jumatati, iar strugurii raman boabe;
– Se pune totul intr-un vas, in cratita pentru aburi si se lasa 5-10 minute la abur. Separat, se hidrateaza fructele uscate si semintele (cam 30 minute). Se scoate vasul de la aburi, se lasa sa se raceasca, se adauga fructele uscate, se orneaza cu seminte, se indulceste cu putina miere sau sirop de artar si se presara fulgi de ciocolata neagra (dupa gust).

Un desert simplu, rapid, care poate tine loc de desert.

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply