Salata mixta

0

Am ales acest preparat usor de facut, in care legumele sunt folosite murate, crude si gatite la abur, pentru a crea o complexitate de gusturi, de nutrienti si de beneficii, pe care am asociat-o cu orezul basmati.
Am realizat o masa consistenta, ce poate fi o varianta de pranz pentru acasa sau pentru luat la pachet.

Salata mixta vine cu urmatoarele beneficii:

– Stimularea sistemului imunitar, datorita folosirii legumelor, preparate diferit, ce aduc un aport mai mare de nutrienti si de probiotice;
– Pastrarea senzatiei de satietate pe o perioada lunga de timp, datorita trecerii carbohidratilor prin metoda cald-rece-cald, ce le ofera descarcarea lenta, tradusa printr-un echilibru glicemic;
– Este un preparat dietetic si hipocaoric, ce ofera energie organismului.

Compozitie:

Legume crude Legume la abur Muraturi Seminte crude
Castraveti Cartof dulce Masline Dovleac
Dovlecei Morcov Varza Floarea soarelui
Rosii Dovleac de placinta Castraveti
Ceapa Gogonele
Praz Gogosari
Ardei capia
Ardei verde iute

 

Se adauga, dupa gust: condimente, ulei de masline, zeama de lamaie.
Orezul basmati va fi aromat cu ulei de susan si otet de mere.

 

 

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply