Secretul hidratarii

0

Hidratarea inseamna ca apa sa ajunga la nivel celular.

Pentru acest lucru s-a descoperit ca este nevoie de prezenta hidratilor de carbon (fructoza, glucoza etc), pe care ii putem lua din fructe, a grasimilor (acizi grasi), pe care ii putem lua din seminte si a sarurilor minerale (clorura de sodiu, de potasiu) si, bineinteles, de apa.
Aceasta este o noua abordare holistica a hidratarii celulare, prin cresterea eficientei metabolizarii si absorbtiei apei la nivelul intregului organism, folosind grasimile din seminte pentru o mai buna absorbtie, fructele pentru imbogatirea apei cu vitamine, minerale si zaharuri iar clorura de sodiu pentru a impiedica eliminarea apei, fara a fi folosita.

Va recomand o formula de smoothie, ce are efect de hidratare si ce poate tine loc si de mic dejun.

Ingrediente:

– O banana;
– Un kiwi;
– 5-6 cuburi de ananas proaspat;
– Jumatate de portocala;
– Un sfert de lamaie verde (cu tot cu coaja);
– 4-5 samburi de migdale (crude);
– Seminte (o lingura) sau nuca (4-5 mieji);
– Praf de roscove (o lingurita);
– Un varf de cutit de sare iodata, pentru cei ce nu au probleme cu glanda tiroida sau neiodata, pentru cei ce se confrunta cu disfunctii ale acestei glande. Se poate pune o lingurita de saruri de rehidratare in loc de sare.
– Se completeaza cu 500 – 750ml de apa calduta (aprox. 50 grade).

Se adauga in blender semintele si fructele, se proceseaza pana obtineti o pasta, apoi adaugati sarea si praful de roscove sau putina scortisoara, amestecati cateva secunde, apoi adaugati apa si amestecati din nou.
Amestecul se consuma dimineata, inainte de masa sau in loc de masa.
Fructele le puteti inlocui, dupa gust, tinand cont de cantitati. De exemplu, jumatate de portocala poate fi inlocuita cu 4-5 capsune.
Se pot folosi si alte seminte crude ca: susan, in, floarea soarelui, dovleac, pe care trebuie sa le macinati inainte. Ideea macinarii, in special pentru semintele mici (in, susan) este ca acestea nu se asimileaza decat sub forma de pulbere.

Sanatate!

Gabriel Andronache este trainer, dietolog, actor si expert in arte martiale (centura neagra, 7 Dan). Este cunoscut ca promotor al unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie de origine vegetala. De asemenea, el este initiatorul exercitiilor "Slow Gym" in Romania - o combinatie intre miscarile din artele martiale si fitness - a alimentatiei nutritive cu descarcare lenta, "Slow Nutrition Absorption", a Meditatiei Digitale si a Gimnasticii Energetice.

Leave A Reply